Двадесет и два плажа и яхтено пристанище Марина Диневи ще получат

...
Двадесет и два плажа и яхтено пристанище Марина Диневи ще получат
Коментари Харесай

22 плажа ще получат Син флаг на официална церемония

Двадесет и два плажа и яхтено пристанище " Марина Диневи "  ще получат оценката " Син байрак "  тази година, съобщи кореспондентът на Българска телеграфна агенция Павлина Живкова. Церемонията за връчване на оценките ще се организира във ваканционно населено място " Албена " като част от програмата на курорта по случай 55 години от основаването му. Това оповестиха от " Албена ". От там допълниха, че плажната линия на ваканционното населено място ще бъде отличено с интернационалното отличие " Син Флаг " за 28-и следващ път.

Отличието се връчва от Световната фондация за екологично обучение и е отзив за напъните, които курортът поставя за чистотата на водата, прилежащите уреди, сигурността, екологията и цялостното ръководство на зоната. За осъществяването на високите и прецизни критерии наблюдават специалистите от съвета на Българско придвижване " Син байрак ", като всеки претендент минава през дълга предварителна препоръка. Правят се също регулярни и изненадващи инспекции от организацията, с цел да се подсигурява сигурността на плажуващите и на околната среда, допълват още от " Албена ". 

Официалната гала за връчване на оценките " Син байрак " за Сезон 2024 ще се организира на 22 май, от 11:00 ч. в Maritim Hotel Paradise Blue. 

От комплекса напомнят, че от предходната година на територията му работи вътрешноведомствена лаборатория за проучване качеството на морската и питейна вода, както и на водата в басейните.

Функционира и лаборатория за проучване качеството на храните, влизащи в комплекса, с цел да се подсигуряват в оптималната степен сигурността и здравето на гостите. Лабораториите допълват наложителния и регулярен надзор от страна на виновните държавни институции.    

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР